Hoe “Het Zonnetje” ging schijnen

Na jaren twijfelen hebben wij de knoop doorgehakt. Wij, Henriëtte, Leonie en Karin, hebben besloten ons eigen kindercentrum te gaan openen. En daarmee is een grote wens van ons in vervulling gegaan. ‘Het Zonnetje’ heeft in maart 2015 aan de Noorderringweg te Marum haar deuren openen.

Wij zijn er door de jaren heen achter gekomen dat wij een goed team vormen. Wij werken op een gezellige, goede, maar ook professionele manier met elkaar samen. De praktijkervaring hebben wij op mogen doen bij onder andere vele kindercentra, de peuter- en kleuterschool, dagopvang voor moeilijk lerende kinderen en dagopvang voor geestelijk gehandicapte kinderen. Maar de grootste leerschool hebben wij toch wel gehad van onze eigen kinderen.

Alle ervaring die we daar opgedaan hebben kunnen we nu in de praktijk brengen bij ons eigen kindercentrum. We hebben een ruime kijk op de wereld en een groot denkvermogen. Zo kunnen wij voor veel kinderen een goede en vertrouwde basis vormen. Maar ook u als ouders kunnen altijd op ons terugvallen. We willen vooral een fijne, vertrouwde en veilige omgeving aan de kinderen bieden.

Voordat de plannen van ‘Het Zonnetje’ definitief werden, hebben we veel onderzoek in het werkveld gedaan. Dit bestond uit vele werkbezoeken aan allerlei verschillende kindercentra. De indrukken die we daar opgedaan hebben, combineren we met onze eigen visie. We nemen alle ervaringen, indrukken en adviezen mee, maar blijven wel dicht bij onszelf. We werken kleinschalig met de kinderen in een sfeer van rust, regelmaat en reinheid. Daarbij willen we oog en aandacht hebben voor alle mooie dingen om ons heen die de mens en natuur te bieden hebben. Daar staan we voor.

Wij staan open voor al uw ideeën en hopen dat u deze met ons wilt delen. Iedereen is welkom, van jong tot oud. Kom gezellig langs, dan praten we onder het genot van een kop thee of koffie in een ongedwongen sfeer met elkaar.

Hopelijk tot gauw!

Hartelijke en zonnige groeten,
Het Zonnetje-team